Voortgezet onderwijs

 

Playing for Success VO MIXED

Playing for Success Almere VO is een succesvolle interventie voor kinderen met weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld.

Gedurende 15 weken volgen 15 leerlingen het VO traject op de WOW locatie hotel/restaurant Finn.

Na deze weken gaan de leerlingen met meer zelfvertrouwen en motivatie naar school, waardoor zij minder snel zullen uitvallen. Het is een preventief traject, maar de resultaten op sociaal-emotioneel gebied zijn al direct zichtbaar. Leerlingen voelen zich weer prettig op school, maken hun toetsen met meer zelfvertrouwen en zijn zelfstandiger geworden.

De leerlingen krijgen een grote dosis succeservaringen bij PfS. PfS zet in op de componenten zelfvertrouwen, motivatie, zelfstandigheid en samenwerking. Samen
met andere leerlingen voltooien zij elke week levensechte opdrachten. Bij Almere City FC interviewen zij de spelers van het eerste en werken in én rondom het voetbalstadion aan samenwerkingsopdrachten. Op de accommodatie van Stichting Stad & Natuur koken de leerlingen op open vuur, bouwen hun eigen hut en doen begrijpend lezen in de Almere Jungle. In de Kunstlinie worden de leerlingen echte artiesten. Niet alleen de Grote Zaal en de artiestenfoyer gebruiken wij als leslokaal. Ook het Stadscentrum gebruiken wij voor actief en betekenisvol onderwijs.

Playing for Success VO is beschikbaar voor alle VO scholen in Almere.

Wanneer

PFSA VO Mixed is elke woensdag van 14:30 uur tot 16:30 uur op onze locatie hotel/restaurant Finn.
Heeft u leerlingen waarbij u denkt dat die hier baat bij zou hebben, dan kunt u die opgeven.

Opgeven van een leerling kan door te mailen naar:

Marloes van Melsen, m.vanmelsen@playingforsuccess.nl of door te bellen naar 06-81261300.