Thuiszitters

Playing for Success Project Op je plek (PFSA Pop) biedt
een programma voor leerlingen van 8 tot 12 jaar die door omstandigheden niet meer naar school gaan of dreigen uit te vallen.

Klik hier voor de Flyer Project Op Je Plek (PDF)

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is de sleutel die de leerling motiveert
om weer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Door de inzet van actief en betekenisvol onderwijs in combinatie met de complimenterende coach zijn de succeservaringen gegarandeerd. Dit gebeurt allemaal op onze Wow-locatie waar wij de leerlingen prikkelen om tot leren te komen. Het programma wordt afgestemd op de educatieve behoeftes van het individu. Zo kunnen wij in projectvorm werken of juist een schools aanbod samenstellen.

De leerlingen gaan onder begeleiding van 2 bevoegde coaches en 2 stagiaires samen aan de slag op de WoW locatie van Stad&Natuur. Op deze WoW locatie heerst er veel rust, daarnaast biedt deze locatie enorm veel mogelijkheden om de leerlingen uit te dagen. De ervaring leert ons dat de juiste balans tussen individuele activiteiten, groepsactiviteiten, rust en actief heel belangrijk is om te komen tot een positieve ontwikkeling op zowel didactisch als sociaal-emotioneel gebied.

 

Ontscholen, terug naar de basis, terug naar veiligheid

 

Naast de cognitieve componenten biedt PFSA ruimte en aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerling.
Wij ondersteunen de leerlingen bij samenwerken en het
leggen van positieve sociale contacten in de groep. Zo werken we aan de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn

in de huidige maatschappij. Sporten, onderzoeken en jezelf leren kennen vormen een onderdeel van het programma. De expertise van de verschillende coaches zijn hierop afgestemd.

Waar en wanneer

De lessen worden elke maandag en dinsdag van 09.00 uur – 12.00 uur gegeven op de locatie van Stad&Natuur op stadslandgoed de Kemphaan. Kemphaanstraat 1, 1358 AD

Dagindeling

  • Inloop
  • Welkom
  • Ochtendwandeling
  • Activiteit
  • Pauze met een 10-uurtje (wordt verzorgd door PFSA)
  • Activiteit
  • Afsluiten

Voor meer informatie, neem contact op met Laura Verdouw:

E: l.verdouw@playingforsuccess.nl

T: 0648268307