Project 12

 

 

Playing for Success Project 12

Playing for Success biedt van oktober 2020 tot en met juli 2021 een programma voor 12 tweedejaars VO-leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben om in het regulier voortgezet onderwijs te blijven.

Voor wie?

Het gaat om tweedejaars leerlingen waarvan momenteel getwijfeld wordt of zij na dit schooljaar regulier VO kunnen vervolgen. Een voorwaarde is dat de leerling een goede kans maakt om in het regulier onderwijs te blijven door middel van extra ondersteuning. 

Project 12 is ook voor leerlingen uit het tweede jaar die al extra onderwijsondersteuning in de school ontvangen.

Wanneer?

Wij starten na de herfstvakantie (week 43). De lessen zijn op de maandagmiddag van 15.30 – 17.30.

Waar?

Wij starten op de locatie KAF: Esplanade 10, 1315 TA Almere

De locaties zullen gedurende het jaar veranderen. Wij maken gebruik van de locaties Almere City FC, KAF (Schouwburg), Nieuwe Bibliotheek en Stad&Natuur Kemphaan.

Het aanbod:

Playing for Success staat voor actief en betekenisvol onderwijs. Op onze WoW-locaties krijgen de leerlingen elke les meerdere succeservaringen. Project 12 zet in op vier componenten, te weten: 

Zelfvertrouwen, motivatie voor leren, samenwerken en zelfstandigheid.

Een greep uit het lesaanbod: 

Spelers interviewen, lesgeven aan groep 7/8, eigen bedrijf maken samen met succesvol Almeers ondernemer, beat+rap+videoclip maken, koken, over de streep, escaperoom volbrengen, eigen wijk in Almere maken.

Aanmelden:

Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen en te verzenden naar: g.mahabier@playingforsuccess.nl

Aanmeldformulier: Aanmeldformulier Project12

PfS kan samen met de leerling en in overleg met de school werken aan vaardigheden die voorwaardelijk zijn om onderwijs te (blijven) volgen in een reguliere VO school.

Door de constante beschikbaarheid van dit aanbod gedurende het hele schooljaar kan de leerling ook na een traject bij PfS terugvallen op de begeleiding vanuit PfS.

Contactgegevens:

Levy Mensink

Centrummanager Playing for Success Almere, Docent Project 12

l.mensink@playingforsuccess.nl

06-10388083