Circuloco

Playing for Success Almere (PFSA) heeft onlangs een nieuwe stap gezet met de introductie van hun nieuwe leslocatie, het Circuloco Paviljoen op het Floriadeterrein. Deze veelbelovende samenwerking zorgt ervoor dat een flink aantal PFSA-leerlingen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, kunnen worden ondersteund. Bovendien vertegenwoordigt dit partnerschap een mooie stap voorwaarts in de bevordering van duurzaamheidsonderwijs in Almere.

PFSA, bekend om haar inspirerende programma’s op ‘WoW-locaties’ voor jongeren, is verheugd over deze nieuwe ontwikkeling. Levy Mensink, interim-projectleider, deelde zijn enthousiasme: “Het is fantastisch om te zien hoe Playing for Success unieke omgevingen gebruikt als leslokaal. Ons leslokaal is letterlijk de stad Almere. Toen de gelegenheid zich voordeed om een groep op te starten op het voormalige Floriade-terrein, hoefden we geen moment te aarzelen. Leerlingen worden hier ondergedompeld in actief en betekenisvolle lessen die gericht zijn op duurzaamheid en naadloos passen binnen het circulaire en lokale thema.”

Jim van der Wardt, de visionaire geest achter het Circuloco Paviljoen, deelde zijn enthousiasme en vertelde: “Het Circuloco is een broedplaats waar talloze mensen samenwerken aan een betere wereld. Het is geweldig dat nu ook kinderen hun weg naar dit gebouw vinden, want uiteindelijk ligt de toekomst in hun handen.”

De leerlingen zelf waren eveneens enthousiast tijdens hun eerste middag op de nieuwe locatie. Zoals bij alle PFSA-groepen, werken ze hier op een actief en betekenisvolle manier met de complimenterende leerkracht aan het vergroten van hun zelfvertrouwen, motivatie, zelfstandigheid en vaardigheden om samen te werken. Op het voormalige Floriade-terrein hebben ze de ruimte om deze groei te realiseren. Bovendien tonen de leerlingen oprechte interesse in hoe ze in Almere kunnen bijdragen aan het creëren van een betere toekomst.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor geïnteresseerde leerlingen, zowel op deze locatie als op andere PFSA-locaties.

Laatste nieuws