Het Team


Leonie Brand

Bij Playing for Success Almere zijn er in de afgelopen jaren naast het reguliere programma prachtige initiatieven ontstaan waarmee we de Almeerse jeugd actief en betekenisvol onderwijs aanbieden, uiteraard op verschillende WOW locaties. We ondersteunen onder andere leerlingen in het regulier en speciaal onderwijs, hebben een groep voor begaafde leerlingen en trajecten voor thuiszitters en voortijdige schoolverlaters. Hierin werken we intensief samen met de Gemeente Almere , Almeerse Scholen Groep , Stichting Prisma Almere , Passend Onderwijs Almere en vele andere Almeerse partners. In totaal wordt er aan zo’n 25 groepen per week lesgegeven, geweldig!

In mijn rol als directeur ben ik altijd opzoek naar nieuwe samenwerkingen waarmee wij nog meer Almeerse leerlingen kunnen bereiken

Wil je meer weten over wat we allemaal doen, en hoe je daar wellicht je (maatschappelijke) steentje aan kunt bijdragen? Neem vooral contact op! l.brand@playingforsuccess.nl of 06-42193947

Laura Verdouw – Docent

Ik ben Laura Verdouw en sinds 2015 werkzaam bij Playing for Success. Een plek waar ik met heel veel plezier werk.
Na het afronden van de Pabo ben ik gaan werken in het voortgezet speciaal onderwijs. Dit zowel op de Weerga / Aventurijn als op Aquarius / Nautilus Radioweg. Aansluitend ben ik gaan werken op Praktijk Onderwijs Almere.
Hier deed ik al veel lessen met de leerlingen op een actieve en betekenisvolle manier. De leerlingen en ik genoten van het leren in de echte wereld met echte materialen. Via Pro kwam ik in aanraking met Playing for Success. Dit paste enorm bij mijn manier van werken. Het denken out of the box, zelf lessen bedenken en aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Ook kon ik de kennis die ik heb opgedaan bij mijn Master gedrag toepassen in de praktijk.
Ik ben ervan overtuigd dat een positieve benadering, en het ervaren van successen de leerling helpt in zijn ontwikkeling.
In mijn vrije tijd houd ik zelf ook van experimenteren: vuur maken met magnesium sticks, broodje bakken boven het vuur en het maken van slijm vind ik super leuk.
Ik lees ook graag een boek en klets enorm graag en veel met mijn vriendinnen. En ik ben gek op verschillende kleuren verf in mijn haar!

 

Gracia Mahabier – Docent

Hoi allemaal, 

Ik ben Gracia Mahabier, docent bij Playing for Success 

Sinds dit jaar werk ik met veel plezier bij PfS. Nadat ik de PABO had afgerond ben ik als bovenbouw leerkracht gestart. Ik heb ruim 12 jaar als leerkracht op verschillende scholen in Almere gewerkt. Na al die jaren voor de klas te hebben gestaan, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Natuurlijk ligt mijn passie bij lesgeven en dan vooral aan kinderen. Ik zocht mijn nieuwe uitdaging dan ook in dat kader. 

Zo ben ik bij Playing for Succes terecht gekomen. Jarenlang heb ik als juf leerlingen uit mijn groep opgegeven om mee te doen bij PfS en nu werk ik er zelf.
Bij Playing for Success kan ik de juf zijn die ik graag wil zijn. Mijn lessen maak ik het liefst actief en betekenisvol. Vakgebieden zoals taal en rekenen, maar dan in echte situaties, met echte middelen en op WOW locaties. Daarnaast vind ik het heel leuk dat ik bij PfS met zowel leerlingen uit het PO als VO aan de slag kan. 

Dus ik heb nu een droombaan…… , maar ik word ook heel erg gelukkig van dansen. Dansen is mijn hobby en doe ik al jaren!!!! Daarnaast doe ik graag aan kickboksen, vind ik het heerlijk om lekker te koken en het daarna natuurlijk ook op te eten. Je hoeft me ‘s nachts niet wakker te maken om te sparren op een boksbal, maar voor lekker eten mag dat wel 😉 

Tim Schoones – Docent

Mijn naam is Tim, ik ben docent bij Playing for Success. Ik werk hier sinds februari 2020. Op het moment van schrijven ben ik 25 jaar oud. Ik houd ontzettend veel van bewegen en sport! Playing for Success is een fantastische plek om te werken.
Met veel plezier geef ik kinderen die het nodig hebben wat extra ondersteuning om zich thuis te voelen in het oh zo ingewikkelde onderwijs. Ik ben van oorsprong een gymdocent. Naast het sporten en bewegen bij Playing for Success help ik leerlingen ook met het ontwikkelen van hun sociaal-emotionele vaardigheden. Voordat ik begon bij Playing for Success heb ik op verschillende locaties gewerkt in het speciaal onderwijs in Almere (het Nautilus college).
Ik ben een groot fan van Playing for Success, omdat ik zie hoe de leerlingen bij ons groeien. Onze inspirerende locaties roepen ontzettend veel positiviteit op bij leerlingen. Met veel plezier bieden wij actief en betekenisvol onderwijs aan in Almere.

Dennis Burgers – Onderwijsassistent

Mijn naam is Dennis Burgers. Ik ben nu 5 jaar werkzaam bij Playing for Success Almere als onderwijsassistent.
Na een jaar stage gelopen te hebben ben ik ook gaan werken bij PfS. Sindsdien heb ik veel mooie en belangrijke  ervaringen opgedaan. Ik ben gek op improvisatie en theater. Daarom vind ik het erg leuk om les te geven in het KAF. Ook ben ik gek op voetbal. Actief en betekenisvol onderwijs geven in het stadion van Almere City FC is ook erg leuk!
“Je kunt een leerling vandaag iets leren. Maar als je zijn nieuwsgierigheid kunt prikkelen. Zal hij zijn hele leven blijven leren.”

Ik ben Marloes van Melsen en werk sinds mei 2021 als docent bij Playing for Success. Ik heb tijdens mijn onderwijsjaren op veel verschillende plekken lesgegeven en heb hierdoor ervaring in zowel het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en het MBO. Daarnaast was ik ook coach/docent bij School2Care en heb ik een aantal jaren onderwijs gegeven in de gevangenis. 

Op al deze plekken heb ik ervaren dat het belangrijk is dat leerlingen zichzelf kunnen zijn, gezien en gehoord worden en de ruimte en veiligheid krijgen om te ontdekken waar hun kwaliteiten liggen. Hierdoor kunnen ze succes ervaren en groeien. De opbouw van de lessen en de leslocaties bij PfS passen helemaal in dit plaatje. 

In mijn vrije tijd geniet ik ervan om lekker met mijn gezin op pad te gaan en leuke dingen te doen. Ik ben dol op reizen, het strand en lekker eten. Daarnaast sport ik graag en ben dol op de uurtjes boksen die ik iedere week volg. 

Esther Teunen – Social Worker

Hallo allemaal,

Mijn naam is Esther en ik werk met heel veel plezier als jeugdhulpverlener bij Playing for Success.
In september 2020 ben ik bij PfS gestart als stagiaire vanuit mijn studie Social Work aan Hogeschool Windesheim in Almere. Na een hele leerzame en uitdagende stage mocht ik bij ons leuke team blijven als collega.
Het is fantastisch om de leerlingen van PfS dat extra duwtje in de rug te geven, een luisterend oor te bieden of extra begeleiding op school te geven. De trotse gezichten na een succeservaring op onze WoW locaties maken mijn werk zo waardevol. Door intensief contact met het systeem krijgt de leerling vanuit alle kanten complimenten en zien wij per week verschil bij de leerling!
Naast mijn studie en werken bij PfS ga ik heel graag op reis. Ik heb al veel mooie plekken van de wereld mogen zien maar er staan er nog een hoop op mijn lijstje. Voor een mooie wrakduik, snowboarden of om lekker te zeilen mag je mij best wakker maken hoor. 😉
Loraine Weber – Docente PfS Anders Organiseren

Mijn naam is Loraine Weber en werk sinds februari 2022 bij Playing for Success.

Almere kampt met een lerarentekort. Playing for Success verzorgt drie dagdelen, bij drie verschillende scholen actief en betekenisvol onderwijs. Dit in het kader van het project ‘’Onderwijs Anders Organiseren’’.
Momenteel ben ik bezig om het project Onderwijs Anders Organiseren verder op te zetten om te zorgen dat de kinderen op verschillende scholen ook kennis kunnen maken met Playing for Success en actief&betekenisvol onderwijs.
In de afgelopen jaren die ik in het onderwijs heb mogen werken merkte ik steeds meer dat het out of the box denken en in beweging zijn het beste bij mij past.
Tijdens de lessen die ik geef integreer ik de vakken rekenen, lezen, taal en spelling in een actieve en betekenisvolle context.
Het fijnste aan het werken op deze manier is dat je de kinderen ziet groeien in hun ontwikkeling. Ze mogen op een andere manier leren en zijn tegelijk in beweging. Belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, vertrouwen en respect staan altijd centraal in mijn lessen.
Werken bij Playing for Success is echt een cadeautje.
Naast mijn werk word ik ook erg gelukkig van fotografie en de natuur. Lange wandelingen maken door de verschillende mooie natuurgebieden in Nederland met mijn fotocamera is thuiskomen voor mij.