Woensdag 23 september om 16:15 uur ondertekenen PfS en de nieuwe bibliotheek een convenant.
Playing for Success staat voor actief en betekenis onderwijs met een complimenterende docent. PfS verzorgt onderwijs aan verschillende doelgroepen.
8 jaar geleden gestart bij AlmereCity FC en inmiddels uitgebreid met de accommodaties Stad&Natuur, KAF en Het Klokhuis.

Woensdag 23 september om 16:30 uur ondertekenen de directeur van de nieuwe bibliotheek Annerie Brenninkmeijer en de voorzitter van Playing for Success Almere Susanne Olivier een samenwerkingsovereenkomst. Ook wethouder onderwijs Roelie Bosch is hierbij aanwezig.

Docente Laura Verdouw is enorm blij met het nieuwe aanbod van PfS Stadshart: ”Taal is enorm belangrijk in het hedendaagse onderwijs. Zelfs wiskunde lukt alleen als je goed begrijpend kunt lezen”. “Het Stadshart biedt dan ook veel mogelijkheden voor actief en betekenisvol onderwijs. Kinderen ervaren op deze manier naast taal bijvoorbeeld ook rekenen en ICT. Rekenen doen wij in de Mediamarkt met echte producten’’, vervolgt Verdouw. ‘’Ook staan er tal van samenwerkings- en zelfredzaamheidsopdrachten op het programma. Ik heb er enorm veel zin in” sluit Verdouw af.

Ook Annerie Brenninkmeijer is verheugd op de samenwerking: “Een betere plek om taal en lezen op een leuke manier aan bod te brengen dan de bibliotheek, is er natuurlijk niet. We willen als bibliotheek meer en meer een platform worden waar verschillende partijen met elkaar en met ons samenwerken en deze overeenkomst past daar heel erg goed bij.”

Susanne Olivier is trots op weer een parel aan de PfS ketting. “ Je ziet dat er veel waardering is voor de werkzaamheden van Playing for Success. Niet alleen in het onderwijsveld, maar ook bij allerlei instellingen. Ik zet dan ook met veel plezier mijn handtekening onder het samenwerkingsconvenant tussen PfS en de Nieuwe bibliotheek”.